Strani

petek, 4. oktober 2013

Talar in koretelj

Vsebina in pomen bogoslužnih oblačil (5)

Tokrat se bomo zaustavili ob oblačilih, ki jih ne vidimo več tako pogosto, saj se jih, žal, v glavnem opušča. Imajo pa sicer v bogoslužju svoje mesto in sporočilo, kakor bomo videli. Govorimo o talarju in koretlju, katerima se bo prihodnjič pridružil še pluvial ali večernični plašč. Prvega se je postopoma opustilo po 2. Vatikanskem cerkvenem zboru, posledično pa se je torej opustilo tudi zlasti uporabo koretlja, ki spada ravno na talar, saj je tujka za koretelj prav superpelicej ali superpelicij, kar pomeni, da se ga nadene nad plašč, s čimer je mišljen prav talar. 

Za slednjega najbrž še vedno vemo, kako naj bi izgledal, saj gre za dolgo črno haljo, ki sega od gležnjev do praktično brade, zapne pa se ga z gumbi. Če talar nosi kak cerkveni dostojanstvenik, ima še obrobe ustrezne barve, poznamo pa tudi še korno obliko škofovskega in kardinalskega talarja – prvi je povsem vijolične, drugi povsem rdeče barve. Papež ima talar bele barve, to pa velja že kakih tisoč let, nasprotno od zmotnega in zgodovinsko nepodkrepljenega prepričanja nekaterih, da naj bi belo barvo papeškega talarja vpeljal sv. Pij V., ki je bil sicer dominikanec in bi naj po zgledu dominikanske bele redovne obleke vpeljal belo barvo papeškega talarja. V toplejših krajih imajo sicer tudi duhovniki, škofje in kardinali lahko bel talar z gumbi in obrobami ustrezne barve – najbrž si zlahka predstavljamo, zakaj. Naj povem, da je v naših krajih talar predstavjal bolj tisto posebno oblačilo, ki ga je duhovnik nosil v cerkvi, pri pogrebih blagoslovih in podobnih rečeh, tako da bi ga lahko na neki način označili kot bogoslužno oblačilo, čeprav sam po sebi to seveda ni, ampak je to samo skupaj še z drugimi. V vsakdanjem življenju so duhovniki navadno pri nas nosili lepo gvant in srajco s kolarjem, ki pa je bil nekdaj viden v celoti, okoli in okoli vratu. Naši duhovniki so tako nosili t.i. “curtus” v vsakdanjem življenju, sicer pa talar, praktično vedno pa so talar nosili duhovniki v Italiji. 

Gre sicer za zelo staro oblačilo, saj so ga katoliški duhovniki nosili že od 4. ali 5. stoletja naprej, gledovalo pa se je po oblačilu hebrejskih duhovnikom, ki jim je prav tako oblačilo segalo do peta, zato tudi ime talar, saj “tallus” pomeni peta po latinsko. Gre torej za oblačilo, ki je dolga leta bilo lastno klerikom, torej tistim, ki so bili duhovniki in škofje, ali pa so bili na poti, da to postanejo – nekoč je nekdo postal klerik z obredom tonzure, ko so semeniščniku obredno odrezali šop las vrh glave. Danes duhovnika le stežka ločimo od ostalih, saj smo večinoma oblečeni kakor ostali, kvečjemu ima kdo kak križ ali kaj podobnega, da bi se vsaj malo dalo sklepati na njegovo duhovniško službo. Clergyman (črn gvant in črna ali železno siva srajca s kolarjem), ki naj bi ga po 2. vatikanskem cerkvenem zboru nosili duhovniki namesto talarja, se kvečjemu nosi ob nedeljah in praznikih, pa še to ne. Če se kdo od duhovnikov slučajno odloči, da bo naokrog hodil vsaj v t.i. “kolar-srajci”, je lahko deležen zanimivih opazk, pa ne s strani vernikov ali drugih ljudi, da se razumemo. 

Koretelj nima tako dolge zgodovine kot talar, ampak ga prvič zasledimo v Rimu nekje v 12. Stoletju, zdi pa se, da gre za nekakšno različico albe, le da je to oblačilo krajše, saj sega nekje do kolen. Najprej je to postalo oblačilo t.i. “nižjih redov”, torej tistih, ki še niso bili duhovniki, so pa bili na tej poti. Nižjih redov sedaj ni več v redni cerkveni praksi, obstajajo le še v izredni. Sčasoma je koretelj vrh talarja postal “korna obleka”, kar pomeni, da je služil za podeljevanje ostalih zakramentov in drugo, kar ni bilo vezano na sveto evharistijo, in sicer od 14. stoletja naprej. Enako se to oblačilo pojmuje še danes. Koretelj je sicer lahko, po zgledu albe, precej navaden ali tudi bogato okrašen.

Objavljeno v tedniku Novi glas.

87 komentarjev:

Iacobus pravi ...

Talar, kot mnoga druga znamenja bodisi duhovništva ali škofovstva, simbolizira popolno podaritev Kristusu, tako duhovniki tudi navzven izražajo svojo celostno posvetitev in služenje Bogu.

Ali je II.VK zares tako okrnil pomen talarja, ali je okrnitev oz v večji meri kar opustitev prisotna le v praksi?

Seveda pa je potrebno na tem mestu opozoriti tudi na to, da sam talar ne naredi pravega duhovnika, gotovo pa k temu pripomore.
In nikar naj vas (morebitne) opazke na račun nošenja talarja ne prizadenejo, četudi prihajajo iz vrst vaših sobratov duhovnikov.

Laudetur Iesus Christus - nunc et in aetenum!

Anonimni pravi ...

Moje ime je Whitney pierce. Živim v Sloveniji in poročena sem za osem let, ne da bi se spočila ali zanosila, dokler se problem ne reši v domu, sem bil res zaskrbljen in moten, ker ne želim izgubiti moža do druge ženske. Odšel sem v bolnišnico, zdravnik mi je povedal, da ne morem zanositi, sem mislil, da sem že izgubil moža in mojega poroka. Odločil sem se, da bom preveril internet, ki bi ostal na zdravem življenju, in prišel sem do zgodbe o ženi, ki je Dr Isikolo ji je pomagala zaspati otroka. sem se odločil poskusiti becausethis je bil moj največji problem v life.i stik z Dr. Isikolo preko e-pošte in mu povedal moj problem in on mi je zagotovil, da mi bo pomagal, mi je povedal, kaj storiti, kar sem storil in zdaj sem mama dvojčic, ki sem jo rodila 10. februarja 2017. Besede ne bodo dovolj, da bi razložili, kaj mi je storil ta moški. Vem, da je nekdo v tem istem stanju in se počutite, da ni možnosti. Pozivam vas, da se obrnete na Dr.Isikolo, zdaj pa rodim dvojčka. in moj mož me zdaj ljubi bolj kot prej. če potrebujete nosečnost, se obrnite na to e-poštno sporočilo: isikolosolutionhome@gmail.com. ga lahko pošljete po e-pošti, če potrebujete pomoč pri vaši zvezi ali drugem primeru.
1) Love Spells
2) Lost Love Spells
3) Ločevanje urok
4) Zakonski zakoni
5) zavezujoče črkovanje.
6) Časovni prelomi
7) Izganjati pretekle Ljubitelj
8.) Želite, da se promovira v vašem pisarni / Lottery črkovanje
9) želijo zadovoljiti svojega ljubimca

Obrnite se na tega čudovitega človeka, če imate kakršnekoli težave za trajno rešitev
preko isikolosolutionhome@gmail.com ali pokličite ali mu pošljite neposredno linijo +2348133261196

Anonymous pravi ...

Poté, co byl s ním sedm let, se se mnou rozešel. Udělal jsem všechno, abych ho přivedl zpět, ale všechno bylo marné. Chtěl jsem ho tolik zpátky kvůli lásce, kterou k němu mám, a prosil jsem ho o všechno, dal jsem sliby, ale on odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém někomu online a navrhla, že bych se měl raději spojit s kouzelníkem DR ILEKHOJIE, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, aby ho přivedlo zpět, ale já jsem typ, který nikdy v kouzlo neveril, neměl jsem na výběr, než to zkusit . Poslal jsem kouzelníkovi kouzla a řekl mi, že není problém, že všechno bude v pořádku před dvěma dny, že se mi můj bývalý vrátí před třemi dny, vrhl kouzlo a překvapivě druhý den, bylo kolem 16 hodin. Můj bývalý mě zavolal a byl jsem tak překvapen, takže jsem odpověděl na volání a vše, co řekl, bylo to, že litoval všeho, co se stalo, že chtěl, abych se k němu vrátil, že mě tolik miluje. Byl jsem tak šťastný a šel k němu, tak jsme spolu začali šťastně žít společně. Od té doby jsem slíbil, že kdokoli, koho znám, má problém se vztahem, pomohl bych takové osobě tím, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým vlastním problémem a který se liší od mého všechny ty falešné tam venku. Kdokoli by mohl potřebovat pomoc s kouzlem, jeho e-mailem: gethelp05@gmail.com nebo jeho WhatsApp / Viber ho na: +2348147400259

Anonymous pravi ...

Vrátil jsem se zpět se svým bývalým přítelem s pomocí Dr. AJAYI nejlepšího kouzelníka online a vřele doporučuji Dr. AJAYI každému, kdo potřebuje pomoc. Chci svědčit o tom, jak jsem se vrátil můj přítel poté, co se rozešel se mnou, jsme spolu 4 roky, nedávno jsem zjistil, že můj přítel měl poměr s jinou dívkou, když jsem ho konfrontoval, vedlo to k hádkám a on Nakonec se se mnou rozešel, snažil jsem se všechno, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bezvýsledně, dokud jsem neuviděl příspěvek ve fóru o vztazích o kouzelníkovi, který pomáhá lidem získat zpět svou ztracenou lásku pomocí kouzla Love, zpočátku jsem o tom pochyboval ale rozhodl se to zkusit, když jsem kontaktoval tohoto kouzla pomocí jeho e-mailu a řekl mi, co mám dělat, a udělal jsem to, Pak mi udělal kouzlo Love. O 48 hodin později mi můj přítel opravdu volal a řekl mi, že mi tolik chybí, tak úžasné !! Tak se vrátil ten samý den se spoustou lásky a radosti a omluvil se za svou chybu a za bolest, kterou mi způsobil. Od toho dne byl náš vztah nyní silnější, než jak tomu bylo dříve, díky děkuji doktoru AJAYI. Je tak mocný a rozhodl jsem se sdílet svůj příběh na internetu, že Dr. AJAYI skutečný a silný kouzelník kouzel, který se budu vždy modlit, aby žil dlouho, aby pomohl svým dětem v době potíží, pokud jste tady a potřebujete svůj Ex zpět Nebo se váš manžel přestěhoval do jiné ženy, už neplakejte, kontaktujte nyní tohoto mocného kouzla. Tady je jeho kontakt: Pošlete mu e-mail na: Drajayi1990@gmail.com Můžete také Whatsapp ho na + 2347084887094, DĚKUJI dr. AJAYI.

Mizi Margueron pravi ...

Že nekaj časa spremljam ta blog in danes sem se počutila, kot da moram deliti svojo zgodbo, ker sem bila tudi žrtev. Potem, ko sem bil sedem let z njim, se je razšel z mano, naredil sem vse, da sem ga vrnil, vendar je bilo vse zaman, toliko sem si ga želel zaradi ljubezni, ki jo imam do njega, prosil sem ga z vsem, Obljubil sem, a je zavrnil. Mati sem razložil težavo in predlagala mi je, da se raje obrnem na urok, imenovan Drigbinovia, ki mi bo pomagal oddati urok, da ga vrnem nazaj, toda nikoli nisem verjel v urok, nisem imel druge izbire, kot da poskusim uničiti urok, in on je rekel da me ne skrbi več, da bo vse v redu, da se bo moj bivši vrnil, drugi dan je presenetljivo vrgel urok v moje ime, bilo je okoli 16. ure. Bivši me je poklical, bil sem tako presenečen, odgovoril sem na klic in rekel je le, da mu je žal za vse, kar se je zgodilo, da me hoče nazaj, da me ima tako rad. Bil sem tako vesel, da mi to uspeva, zato sva spet začela srečno živeti skupaj. Od takrat sem obljubil, da imajo vsi, za katere vem, da imajo težave v zvezi, bom takšni osebi pomagal tako, da se bom skliceval na edinega resničnega in močnega čarovnika, ki mi je pomagal pri lastni težavi in ​​je drugačen od vseh tistih lažnih. Vsakdo potrebuje pomoč tukaj svoj e-naslov: doctorigbinovia93@gmail.com lahko pokličete whatsapp preko njegove mobilne številke +2348144480786, da dosežete najboljši rezultat za vse ali vašo težavo .....

GarrY ScotT pravi ...

Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

Alberta Rose pravi ...

Moje neskončne pohvale pripisujem temu prav posebnemu zbiralcu urokov, za katerega je vredno posnemati. Moje čustveno življenje je imelo bolj tolažilno obliko po posredovanju zdravnika Egwalija, ki ga je moj dragi prijatelj predstavil na točki, ko smo vsi mislili, da je to storjeno. Verjemite mi, tudi jaz sem bil skeptičen zaradi drugačnega srečanja s številnimi čarovniki in spletnimi mesti, ki so bila na robu, da mi vrnejo očarljivega lahkotnega moža, nedvomno sem bila prisotna, da mora obstajati zanesljiv kraj, potem kath je prišel z dr. Egwalijev članek in po priprošnji je zdravnik opravil nekaj obredov in od takrat nam je bil tako ljubeč do svoje družine. Danes smo se ponovno poročili in lepo živimo, zdaj pa sem resnično vernik, še enkrat hvala, dr. Lahko ga kontaktirate na tej platformi Whatsapp: +2348122948392 /Mail:dregwalispellbinder@gmail.com

Cipriana Costas pravi ...

Život se mnou nebyl snadný poté, co bylo moje manželství rozbito, když můj manžel požádal o rozvod, ale děkuji Bohu, že použil DR WALE, který je jako Bůh na Zemi, aby obnovil mé rozbité manželství pomocí jeho mocného kouzla. Trpěl jsem 6 měsíců depresemi, ale dnes jsem tak šťastný, že jsem poznal DR WALE, protože jeho kouzlo mě skutečně přimělo uvěřit, že kouzla jsou skutečná a fungují. Slyšela jsem každý kousek instrukcí, které mi dal DR WALE, protože mi slíbil, že mě udělá šťastnou a hrdou, a opravdu, to všechno se stalo a můj manžel se ke mně vrátil s koleny na zemi a během několika dní mě prosil o odpuštění. poté, co jsem se s ním spojil a nyní jsme opět dokonale spojeni na celý život. Mohu směle všem říct, že kouzla DR WALE jsou opravdu nejlepší a nejmocnější. Jsem mu navždy vděčný až do konce věků. Takže se s ním můžete spojit e-mailem přes: WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailem: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Chci tady všem říct o tom, jak DR WALE změnil můj osud. Pracovala jsem jako prodavačka v automobilové společnosti téměř patnáct let a sotva jsem dostala provizi, abych zaplatila účty, zatímco jeden konkrétní kolega kupoval domy. Byl jsem z ní zmatený, protože jí všichni záviděli, kolik provizí udělala. Nechápal jsem, co je špatně, protože jsem byl ve své práci dobrý a ona nedělala nic, co by ji odlišovalo, a skoro pět let jsem nenašel odvahu se jí vyjádřit. Jednoho dne, když mě svezla, jsem ji prosil, aby mi dala nějaké tipy, a rozhodl jsem se, že se od ní budu učit, ale řekla, že jsem v té práci lepší, což mě ještě více zmátlo, protože ona byla evidentně lepší. Po mnoha rozhovorech mě informovala o DR WALE, který pro ni provedl kouzlo štěstí, což ji udělalo výjimečnou. Dala mi jeho kontakt a požádala mě, abych si s ním promluvil a udělal vše, oč mě požádá. Už je to sedm měsíců a právě jsem si koupil svůj první dům a našetřil dost peněz, abych mohl poslat svá dvojčata na vysokou školu. Byl jsem zlomený a bez domova a nikdy by mě nenapadlo, že budu tak brzy vlastnit domov. Děkuji, DR WALE. Požádejte ho o pomoc as jeho svolením zanechám jeho přímé kontaktní číslo WhatsApp / Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Chci moc poděkovat DR WALE za úžasnou práci, kterou pro mě udělal, když mi pomohl zachránit mé manželství, můj manžel požádal o rozvodový dopis kvůli malému nedorozumění, které jsme měli v posledních několika měsících, a já nikdy Chtěla jsem to, protože svého manžela tolik miluji a všechny naše investice byly společným podnikem a nechci být daleko od své rodiny a mých dvou krásných dětí. Můj přítel mi řekl o DR WALE a o tom, jak jí také pomohl s jejími manželskými problémy, takže jsem ho musel kontaktovat, protože chci zabránit svému manželovi v dokončení rozvodového dopisu a chci udržet svou rodinu pohromadě a poté, co jsem ho kontaktoval, jsem bylo mi řečeno, co musím udělat, a když jsem měl začít vidět výsledek, udělal jsem, jak mi DR WALE řekl, a po několika dnech mi můj manžel zavolal a začal mě žádat o odpuštění a všechno to pro mě bylo jako sen a my všichni spolu opět žijí šťastně díky DR WALE. Kontaktujte ho ještě dnes pro manželskou pomoc přes WhatsApp/Viber číslo: +2347054019402 nebo E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

PROFESIONÁLNÍ KOUZELNÍK, KTERÝ VÁM POMŮŽE S KULZEM LÁSKY, ABYSTE SVÉHO BÝVALÉHO MILENCE PO ROZVODU/Rozvodu NALÉHAVĚ ZPĚT, I KDYŽ SE VAŠE SITUACE ZDÁ BEZNADĚJNÁ! KONTAKT: DR WALE NA WHATSAPP/VIBER: +2347054019402 JE URČITĚ NEJLEPŠÍ KOUZELNÍK ONLINE A JEHO VÝSLEDEK JE 100% ZÁRUKA..
Po šesti letech v manželství s mým manželem začal můj manžel chodit s jinými dívkami a projevovat mi chladnou lásku, několikrát mi vyhrožoval, že se se mnou rozvede, pokud se ho odvážím zeptat na jeho poměr s jinými dívkami, byla jsem totálně zničená a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu DR WALE, který pomáhá lidem s jejich vztahovým a manželským problémem pomocí sil lásky Kouzla, Když jsem kontaktoval DR WALE, řekl mi vše, co jsem potřeboval udělat, a já dodržoval všechny pokyny, které mi dal, a udělal jsem vše, oč mě požádal. po několika týdnech se vše začalo obracet k mému dobru, nyní přestal chodit s dívkami a je se mnou navždy a doopravdy. Kontaktujte DR WALE skvělé kouzlo Caster pro váš vztah nebo manželský problém.
Tady je jeho kontakt..
WhatsApp /Viber: +2347054019402 nebo
drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Tako sem vesela, da sem se pravilno odločila, ko sem se obrnila na dr. Osascoa, ki mi je z urokom z ljubeznijo pomagal dobiti nazaj mojega bivšega. Ena najboljših odločitev, ki sem jih kdaj sprejel, je bila, da stopim v stik z dr. Osasco, da mi pomaga dobiti svojega ljubimca nazaj. Po stiku z dr. Osascom sem bil življenje polno sreče, ker mi ni pripeljal svojega ljubimca, ampak se je tudi zaljubil vase bolj edinstven in odličen. Če želite svoj odnos popestriti z več ljubezni in pozornosti, se obrnite na dr. Osasco na njegov e-poštni naslov [ osascotemple@gmail.com ] in bodite srečni, tako kot jaz, zahvaljujoč dr. Osasco za vaše odlično delo.

Veronika Donis pravi ...

VÝKONNÝ KOULEL, KTERÝ VRÁTIL MÉHO MANŽELA ZPĚT DO ŽIVOTA POTÉ, co mě opustil
Dobrý den, přátelé, chci tímto médiem poděkovat DR WALE, protože přivedl zpět mého manžela. můj manžel mě opustil kvůli své bývalé přítelkyni, kterou měl předtím, než si mě vzal, je to pro mě těžká situace Volal jsem a prosil ho, aby se vrátil odmítl řekl, že už mě nemiluje Zkoušel jsem všechny možné způsoby, jak ho dostat zpět, všechno bylo Marně jsem o tom řekl své přítelkyni a ona mi dala kontakt na DR WALE a já jsem mu WhatsApp řekl a řekl mu svůj problém a on mi řekl, co mám dělat a já to udělal a on seslal kouzlo lásky, které během týdnů přivedlo zpět manžela. Pokud potřebujete pomoc při opětovném spojení se svým bývalým, chatujte s DR WALE přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

V tomto životě si všichni zasloužíme být v manželství šťastní. manželství je pro lepší i horší období, manželství je pro oba rodiče, aby zesílili a vychovávali děti společně. tohle potřebuje všechna manželství. Jsem vděčný za pomoc, kterou mi a mému manželovi poskytl DR WALE, naše manželství bylo na pokraji kolapsu, můj manžel už nepřispíval do věcí, které děláme v domě, vždy vymýšlí všechny možné výmluvy, ani ho to nezajímá už o našich dětech. jak jsem si začal všímat jeho legračního chování, rychle jsem to řekl příteli, který mě seznámil s DR WALE, a pak jsem řekl DR WALE o svých problémech, kterým čelím v manželství. Odtamtud mi DR WALE řekl vše, co je potřeba udělat. Udělal jsem vše, o co mě požádal, také jsem zaplatil za položky, o které mě požádal. když nyní píšu toto svědectví, mé štěstí bylo obnoveno a já a můj manžel jsme nyní spolu šťastní. V případě, že jste v DR WALE, pomozte ho kontaktovat na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Jsem tak nadšený, že moje rozpadlé manželství bylo obnoveno. nedávno jsme se usmířili, i když to bylo těžké. Už je to více než měsíc a vše se zdálo jakoby se vrátilo do normálu. Začal se ke mně chovat lépe a pro nás oba to byl ozdravný proces. Noční klisna, která trvala téměř 4 roky, než jsme se rozešli, je konečně u konce Je to jako bychom se znovu zamilovali! Oba jsme hodili minulost za hlavu a oba se posouváme vpřed a poprvé po dlouhé době budoucnost vypadá mnohem jasněji. Nedokážu ani ve světě vyjádřit, jak moc jsem vděčný, DR WALE za oživení, je to jako bychom na sobě konečně znovu objevili ty věci, kvůli kterým jsme se na prvním místě zamilovali. Všechny starosti a stres prostě zmizely. Děkuji, DR WALE, že jste zachránil mé rozbité manželství a přivedl mého manžela zpět ke mně. Já a můj manžel spolu opět žijeme šťastně To vše díky DR WALE. pokud máte také problémy s krbem. Kontaktujte DR WALE WhatsApp/Viber +2347054019402 NEBO E-mail - drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Ahoj, ještě jednou bych chtěl poděkovat za kouzlo lásky. Chtěl jsem vám dát stručnou historii mého manželství Můj manžel mě opustil kvůli mladší ženě a byla jsem zničená. Bylo to, jako by ho měla pod zlým kouzlem, manžel se přes noc bez varování obrátil proti mně. Stalo se to letos, zoufale jsem si přál, aby se vrátil, protože jsme toho spolu hodně vybudovali a dětem by to zlomilo srdce. Použil jsem všechny stránky se zaklínadlem, které jsem našel, bez výsledků. Pak jsem viděl zvláštní svědectví o DR WALE a to mi opravdu dalo naději, protože to bylo podobné mému případu. Kontaktoval jsem ho a on mi vše vysvětlil, co mám dělat. Začal se mnou spolupracovat a výsledkem všech jeho úžasných prací je, že můj manžel je tu teď vedle mě, což je splněný sen. Jsem tak šťastný a poctěn, že jsem potkal DR WALE. Děkuji! Pokud máte podobné problémy, laskavě kontaktujte DR WALE a buďte si jisti, že získáte pomoc.
Tady je jeho kontakt.
WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Veronika Donis pravi ...

Chci tímto možným prostředkem ocenit jednoho muže, kterému upřímně děkuji a kterého si velmi vážím za jeho pomoc a laskavost, kterou mi projevil. Chci vyslovit VELKÉ DÍKY DR WALE, skutečně jste NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÝ KOZLATEL. bez kompromisních slov mi DR WALE pomohl získat zpět mé dlouho ztracené manželství s mým manželem a také vrátit můj život na světlo, když jsem si myslela, že je vše pryč. Nyní jsem nové stvoření s pomocí jeho mocného kouzla. přátelé, prosím, prosím vás, abyste už dál nehledali spammery, kteří vystupují jako skuteční sesilatelé kouzel, NEJLEPŠÍ A NEJSKUTEČNĚJŠÍ SELATEL KOUZEL JE DR WALE NEJVĚTŠÍ SVĚT. je tak věrný svým slovům a jeho slova jsou podstatná. kontaktujte ho nyní na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

S manželem jsme se nedávno rozešli. Jsme manželé už šest let a byl to násilný vztah ve všech směrech. Chci přijít na to sama a vyřešit své vlastní problémy, abych mohla být skvělá máma a manželka, ale mám pocit, že je ztráta času pokoušet se napravit své manželství, protože je rozbité a jsem emocionálně vyčerpaná a já prostě chci soustředit se na moje děti. A cítím, že je pro mě nespravedlivé snažit se opravit něco, do čeho jsem jediný, kdo vynakládá úsilí. Jsem tak zmatená. To byla moje rozhodnutí, dokud jsem na blogu nenarazil na článek o tom, jak Ultimate Spell of DR WALE, který pomohl mnoha lidem obnovit rozbitá manželství/vztahy. Rychle jsem ho kontaktoval a on mi řekl, co mám dělat, což jsem okamžitě udělal. Během týdnů se můj manžel vrátil a největší na tom je, že se můj manžel úplně změnil, už mě nezneužívá a neuráží. Dnes se z něj stal milující a starostlivý manžel. můžete kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Viber: +2347054019402 nebo e-mailu: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Mým přáním právě teď je, aby Bůh nadále žehnal doktoru Ibinobovi za jeho dobré skutky pro život těch lidí, kteří mají zlomená srdce. Jmenuji se Michael DeBruin a jsem z Německa, je to už nějakou dobu, co se postoj mého milence změnil z toho, že je ke mně starostlivý typ, kterým byla, ale později se ukázalo, že se o mě vůbec nestará. Ale nedlouho, později jsem zjistil, že má milenka měla poměr s někým jiným, pak mi dále řekla, že mě po tom všem, čím jsme prošli, nepotřebuje. Jednoho dne mi přítel řekl o kouzelníkovi, který s kouzlem Dostanu zpět svou ženu, vzal jsem si jeho číslo mobilu, zavolal jsem mu a také whatsApp jemu, na což mi odpověděl a já jsem udělal nějaké oběti kouzelníkovi a on mi koupil předměty, které použil pro oběti a později mi zavolal že před 48 hodinami se mi moje láska vrátí a teď jsme do sebe zamilovaní víc než kdy jindy. můžete ho kontaktovat na WhatsApp +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com..Můj milenec se vrátil zpět a rozešel se s druhým klukem, se kterým měla vztah... Děkuji Dr Ibinoba

Anonymous pravi ...

Důrazně doporučujeme tuto službu pro ty, kteří mají potíže se snahou obnovit svůj vztah/manželství. On je skutečný obchod. můžete kontaktovat DR WALE WHATSAPP: +2347054019402
Z úcty k tobě a tvým kouzlům musím toto svědectví oznámit všem. Byl jsem u jiných kouzelníků, aniž bych viděl žádný výsledek. Jen jsem si přál, abych k vám přišel dříve, dostal jsem od vás to nejlepší. Můj bývalý manžel byl roky pryč a já jsem všude chodila a hledala pomoc od jiných kouzelníků, ale žádný výsledek, dokud mě můj přítel nepředstavil DR WALE. Poté, co bylo kouzlo lásky hotové, mi od něj konečně zavolal. Jeho kouzla dělala zázraky a můj manžel je zpět plný lásky. Bylo to jako zázrak! Najednou se vrátil s květinami a řekl, že bych mu měl odpustit, byla jsem opravdu ohromená a šokovaná, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění a abych ho přijal zpět. Opravdu mi chybí slova a jsem šťastný, jsi Bůh poslal mně a celé mé rodině. A teď jsem zase jednou radostnou ženou. Děkuji mnohokrát, DR WALE. Pro každého, kdo hledá skutečného kouzelníka, kontaktujte DR WALE NA WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Jen chci, aby celý svět věděl o tomto kouzelníkovi, kterého jsem potkal před časem, nemůžu říct, co všechno pro mě udělal. můj manžel mě opustil před 4 lety s mými dětmi Surfovala jsem na internetu, když jsem se setkala s svědectvím tohoto úžasného muže online, rozhodla jsem se to zkusit a můj manžel je nyní zpět a jsme opět šťastní, nemohu dát vše, s čím mi pomohl písemně, vše, co mohu říci, je mockrát děkuji, jsem velmi šťastný a on mě ujistil, že dělá spoustu kouzel, včetně

*Kouzlo lásky
*Kouzlo síly
*Kouzlo úspěchu
*Osud těhotenství
*Kouzlo manželství
*kouzlo pro dobře placenou práci
*Ochranné kouzlo
*zaklínadlo vyhrát soudní spor
*kouzlo štěstí atd.

Pokud potřebujete pomoc kouzelníka Dr. Ajayiho, kontaktujte ho na této e-mailové adrese (drajayi1990@gmail.com) nebo si ho přidejte na whatsapp +2347084887094 a proberte s ním svůj problém. Je to dobrý člověk a vždy mu budu vděčná.

Anonymous pravi ...

Jsem zde, abych poděkoval doktoru Ajayi za záchranu mého vztahu. Už čtyři roky chodím s jedním klukem, je mu 39 a je mi 32. Můj přítel byl vždy tak starostlivý a milující, že mě představil všem členům své rodiny a přátelům jako svou snoubenku poté, co jsme se před pár měsíci zasnoubili. Měli jsme již pevně stanovené datum svatby, až se mé sny najednou změnily v noční můru. Jen pár týdnů před naší svatbou se můj snoubenec změnil, do té míry, že řekl, že už o vztah nemá zájem, jednoduše proto, že je ze mě unavený, věděl jsem, že to bylo v důsledku jeho bývalé přítelkyně, která ho prosila, aby přišel celou tu dobu zpátky, ale řekl, že se do její pasti nechytí, ale když řekl, že je konec, věděl jsem, že ona je příčinou. Celou noc a den jsem ze srdce plakala a prosila svého snoubence, aby se vrátil, protože už jsme naši svatbu upravili, ale on odmítl, dokud jsem neslyšel o doktoru Ajayim, kouzelníkovi, kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, že sesílá některá kouzla a můj snoubenec se vrátí za 3 dny po kouzlu. O několik dní později po kouzlu, jak slíbil doktor Ajayi, byla moje snoubenka u mě a prosila mě na kolenou, abych mu odpustil, že je mu to líto a že neví, co to na něj přišlo. Díky doktoru Ajayi za záchranu mého vztahu, před pár dny jsme se vzali. Pokud potřebujete sesilatele kouzel pro jakýkoli druh kouzel, kontaktujte mocného duchovního muže Dr Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

Anonymous pravi ...

Jak získat svého bývalého milence zpět, i když se to zdá nemožné.
Poté, co se se mnou rozešel můj tříletý přítel, jsem sotva mohla mluvit bez pláče. Cítil jsem se zaslepený a nevěděl jsem, co mám dělat, a byl jsem zničený. Nejbolestivější je, že jsem pro něj byla těhotná. Chtěl jsem ho zpátky. Udělala jsem vše, co bylo v mých silách, abych ho přivedla zpět, ale vše bylo marné, moc jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou jsem k němu chovala, o všechno jsem ho prosila, slibovala, ale odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém své sestře a ona mi navrhla, že bych měl raději kontaktovat sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo a přivést ho zpět, neměl jsem jinou možnost, než tomu dát stopu. Poslal jsem zprávu kouzelníkovi jménem DR WALE a ten mě ujistil, že není žádný problém a že vše bude v pořádku, a řekl mi, co je potřeba udělat, a já poskytnu potřebné věci. Seslal kouzlo a překvapivě během týdnů mi můj přítel zavolal. Bylo to tak překvapivé, přijal jsem hovor a jediné, co řekl, bylo, že je mu tak líto všeho, co se stalo. Chtěl, abychom se k sobě vrátili. Také řekl, že mě tolik miluje. Byla jsem tak šťastná a šla k němu, a tak jsme spolu začali zase šťastně žít. díky DR WALE. pokud jste tady a váš milenec vás odmítá, nebo se váš přítel přestěhoval k jiné dívce, už neplačte, kontaktujte DR WALE s žádostí o pomoc. Zde jeho kontakt.
WhatsApp ho na: +2347054019402
E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Unknown pravi ...

Dobrý den všem, chci se podělit o zkušenost, kterou mám se zaklínačem jménem Dr Ajayi, je to velmi mocný muž, kterému jeho přední otec požehnal pomáhat lidem s různými životními problémy, procházel jsem nejhorší fází svého života, protože můj manžel mi řekl, že se chce z ničeho nic rozvést, zeptal jsem se ho, kde jsem udělal chybu, ale nedal mi žádnou odpověď, místo toho se odstěhoval z domu, bylo to opravdu divné, takže hledám pomoc, když jsem potkal doktora Ajayiho kouzelník online, po nějaké konzultaci jsem mu vysvětlil svůj stav, zjistil jsem, že můj manžel je se svou sekretářkou v práci a je pod jejím kouzlem, velký kouzelník mi řekl, co je třeba udělat, a já jsem postupoval podle jeho pokynů. Dnes jsem hrdou ženou, protože můj manžel je se mnou přímo doma a čekáme naše druhé dítě díky doktoru Ajayimu, kouzelníkovi, pokud potřebujete pomoc kouzelníka s jakýmkoliv problémem, Dr Ajayi je to pravé osoba pro dokonalý a spolehlivý výsledek. Kontaktujte jeho číslo Viber nebo WhatsApp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

Anonymous pravi ...

SLUŽBY POSKYTOVANÉ DR WALE
(1) Pokud chcete svého ex zpět.
(2) Léčit HIV/AID nebo související onemocnění
(3) Chcete být povýšeni ve své kanceláři.
(4) Chcete, aby za vámi běžely ženy/muži.
(5) Pokud chcete dítě.
(6) Jste dodavatel a chcete získat zakázku
(7) Chcete připoutat svého manžela/manželku tak, aby byl
navždy tvoje.
(8) Potřebujete-li duchovní pomoc.
(9) Byli jste podvedeni a chcete získat zpět své ztracené peníze.
(10) Stop rozvodu
(11) Vyvolání peněžního rituálu
(12) Pro ověření, zda je váš online milenec skutečný
(13) Pro ověření, zda je vaše online půjčka skutečná
(14) Být velmi brilantní
(15) Pokud hledáte dobrou práci
(16) Pokud jste staří a chcete vypadat mladě
(17) Pokud se chcete osvobodit od výhrůžek smrtí
A mnoho dalších..
Kontaktujte DR WALE na jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

unknown pravi ...

Ahoj přátelé, rád se podělím o zkušenost, kterou jsem měl při práci s doktorem Ajayim, procházel jsem těžkými časy ve vztahu, protože můj roční snoubenec najednou řekl, že bychom měli odvolat naši svatbu, že už o to nemá zájem Byl jsem zmatený a prosil jsem, abychom pokračovali v našich plánech na svatbu, ale můj snoubenec odmítl, což mě přimělo hledat pomoc jinde, a tak jsem se setkal s Dr. Ajayim online a vysvětlil mu svou situaci. Dr. Ajayi udělal kouzlo lásky a můj snoubenec se po několika dnech vrátil, klekl si na kolena, aby se omluvil. Díky Dr. Ajayi jsme šťastně manželé. Kontaktujte Dr. Ajayi Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com Věřím, že bude schopen pomoci i vám.

Thomas Aquinas pravi ...

Soused mi dal kontakt na pána voodoo, když jsem opravdu potřeboval manželskou pomoc, protože pán voodoo mu už pomohl. V manželství jsem měl vážné problémy, protože moje žena byla tak závislá na drogách a měla muže, který ji tyto drogy zásoboval. nechala mě a našeho syna žít s mužem v jiném městě, ale s pomocí pána Voodoo se mi podařilo získat svou ženu zpět. Pán voodoo mi řekl, že výše zmíněný muž ve skutečnosti manipuloval s mou ženou nějakými duchovními silami. Ale teď je vše v pořádku, náš domov je nyní plný lásky a štěstí. Moje žena je teď pro mě dobrou manželkou a dobrou mámou našeho syna, také přestala brát drogy a pán voodoo přerušil duchovní řetěz, který zlý muž použil na mou ženu. To vše díky pánu Voodoo. Toto svědectví je jedním z mých slibů, které jsem mu dal, můžete ho také kontaktovat. Je velmi mocný a věřím, že by určitě našel řešení jakéhokoli problému, který mu přinesete. Napište mu na email voodooconnect60@gmail.com...  WhatsApp +2348097014925

unknown pravi ...

Jmenuji se Eliza, můj 5letý manžel mě opustil s naším 2letým dítětem, protože jsem ho konfrontovala s podváděním za pobyt pozdě v noci venku, než jsem věděla, co se děje můj manžel žil s jinou ženou, potkala jsem přítele, který mě představil Dr. Ajayi, mocný sesilatel kouzel. Řekla jsem Dr. Ajayi svou situaci a bylo vytvořeno kouzlo lásky, do 3 dnů se můj manžel vrátil domů a žijeme opět šťastný život. kontaktujte Dr. Ajayi na Whatsapp: +2347084887094 pro řešení vašich manželských problémů.

Anna Yarmolenko pravi ...

Život přichází s různými zkušenostmi. Nevím, jaké máte zkušenosti, ale toto je můj příběh, spíše svědectví. Jsem rád, že to píšu, protože mám opět klid v manželství a to vše díky skvělému kouzelníkovi jménem VOODOO LORD, je to velmi mocný muž, který pomohl usmířit spor mezi mnou a mým manželem velmi účinným a opravdovým kouzlem lásky. . Můj manžel odešel z domova a přestěhoval se na sedm měsíců k jiné ženě, aniž by se staral o mě a naše čtyři děti, jsem finančně stabilní, ale potřebuji mužskou péči, náklonnost a stabilní rodinu. Několikrát jsem ho prosila, aby se vrátil domů, ale nic nefungovalo, dokonce jsem požádal jeho starší sestru, aby mi pomohla se s ním domluvit, což se také nepodařilo. Jednoho dne jsem tedy narazil na svědectví ženy, která popisovala, jak jí VOODOO LORD pomohl zabránit manželovi, aby se s ní rozvedl. Kontaktoval jsem ho a vysvětlil mu své problémy, řekl mi, co je potřeba pro opravdové a velmi účinné kouzlo lásky. Poskytla jsem vše, co potřeboval, a za čtyřiadvacet hodin mi manžel zavolal a prosil mě o odpuštění a požádal mě, zda bych si ho po tom, co udělal, nevzal zpět, a tak bylo moje manželství zachráněno. Pokud máte jakýkoli problém, který chcete urychleně vyřešit, neváhejte ho kontaktovat na  WhatsApp: +2348097014925, e-mail: voodooconnect60@gmail.com

Anonymous pravi ...

Sílu vrátit ztracenou lásku nebo přitáhnout někoho, koho milujeme. Provádění kouzel lásky je jednou z nejstarších magických činností, kterými se lidé zabývají. Milostná magie je o navracení štěstí, takže toto je součást života. Vždy existují vnitřní důvody, proč je pár (a proč není) v harmonii. Někdy se může stát, že i přes lásku mezi partnery harmonie chybí a vztah končí. Doktor Ibinoba Milostná magie je ideální příležitostí, jak to napravit. Máte problémy se svým milostným životem? Boje? Disharmonie? Přemýšlíte o ukončení vašeho vztahu? Tyto problémy lze často vyřešit, když se vám nedaří, navzdory mnoha pokusům sejít se se svým vysněným partnerem, jmenuji se Juliette. Jsem tak nadšená, že mohu získat zpět svou bývalou milenku s pomocí tohoto skvělého doktora Ibinoby. Tento skvělý muž mi zachránil rozpadlé manželství a také pomohl mnoha lidem. Manžel se se mnou rozešel rozvodem, aby si vzal jinou dívku. Po 5 letech rozpadlého manželství stále dostávám, co je moje. S pomocí doktora Ibinoby a nyní se s vámi rád podělím, že je tu někdo, kdo zachrání vaše manželství a přivede zpět váš rozbitý domov, bývalý vztah a manželství, pokud máte jakýkoli vztahový manželský nebo zdravotní problém, na kterého se můžete obrátit tomuto muži na jeho čísle WhatsApp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Anonymous pravi ...

můj manžel je starostlivý a milující muž, ale asi 6 měsíců je ode mě a dětí vzdálen, už se nestará o naše blaho a doma sotva spí, několikrát jsem ho prosila, ale všechny mé prosby padnou na hluchý uši, abychom byli upřímní přátelé, těch 6 měsíců pro mě bylo peklo. Diskutoval jsem o svém problému s kamarádkou, kterou mi řekla o tomto skvělém kouzelnickém doktorovi jménem Dr AJAYI, který pomohl její sestřenici v manželství Byl jsem skeptický, ale rozhodl jsem se to zkusit, vysvětlil jsem vše, co se děje v mé rodině, doktoru AJAYI a on mi řekl Když jsem doma udělala určité věci, řídila jsem se všemi jeho pokyny a k mému největšímu překvapení se můj manžel třetího dne vrátil domů s tím, že neví, co ho to potkalo, že je mu líto, čím mě a děti utrpěl. , nyní opět žijeme jako rodina. Pokud potřebujete pomoc ve svém manželském domě, kontaktujte E-mail: drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp / Viber číslo: +2347084887094 Vracíme se, abychom mi poděkovali, to je slib

Unknown pravi ...

S takovou vděčností v srdci jsem zde, abych se vyjádřil k tomu, jak doktor Isikolo zachránil mé manželství před rozvodem. Já a můj manžel jsme měli nějaké nedorozumění a naše manželství to roztrhalo do té míry, že můj manžel usiloval o rozvod. Nezbývá mi tedy nic jiného, než jít na internet a hledat řešení svého problému. Tam jsem narazil na detaily doktora Isikola a na to, jak tolik lidí o něm a jeho úžasných dílech pro ně psalo dobré věci a o tom, jak pomohl spoustě lidí obnovením jejich vztahu. Kontaktovala jsem doktora Isikolo a on mi řekl vše, co jsem potřeboval udělat, a za méně než dva dny můj manžel zrušil rozvodové papíry. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět a bylo hotovo. Nyní spolu se svým manželem žijeme v míru a harmonii, a to díky doktoru Isikolo za záchranu mého manželství před rozpadem. Kontaktní informace doktora Isikolo jsou prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu můžete také poslat SMS přes WhatsApp na +2348133261196.

Anonymous pravi ...

Potřebujete svého bývalého manžela zpět nebo chcete zachránit své manželství / vztah před rozpadem a rozvodem? můžete kontaktovat DR WALE WhatsApp/Viber přímo na čísle +2347054019402
Chci, aby se svět dozvěděl o tomto skvělém sesilateli milostných kouzel, který je dobře známý jako DR WALE, má dokonalé řešení vztahových a manželských problémů. Hlavním důvodem, proč jsem šla k DR WALE, bylo řešení, jak mohu získat svého manžela zpět, protože v poslední době jsme měli s manželem v manželství nějaký problém kvůli nějaké jiné dámě, četla jsem spoustu svědectví o internet o tomto mocném DR WALE a byl jsem tak potěšen, že jsem se rozhodl, že ho vyhledám o pomoc, kontaktoval jsem ho, což odvedl perfektní práci tím, že na mé manželství seslal účinné kouzlo lásky, což přimělo mého manžela, aby se ke mně vrátil a prosil o odpuštění, a to vše se stalo během týdnů, už jsou to asi 3 měsíce. Nepřestanu jeho jméno zveřejňovat na netu kvůli dobré práci, kterou odvádí. Přeruším jeho kontakt pro užitečnost těch, kteří potřebují jeho pomoc. KONTAKTUJTE DR WALE přes WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Unknown pravi ...

Jsem Marija Buzková a připojuji se k ostatním, abych řekl světu o DR ISIKOLO. Začátkem tohoto roku jsem se strašlivě pohádala s manželem a on neměl jinou možnost, než odejít z domu a já si myslela, že je jen naštvaný, kvůli čemuž odešel. Po pár dnech jsem ho nemohl kontaktovat ani zjistit, kde je. Čekal jsem a čekal, ale nikdy se nevrátil ani mi nezavolal. Byl jsem plný bolesti a výčitek z toho, co se stalo. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu, dokud jsem nekontaktoval DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Odvedl svou práci dokonale, aby nás dal dohromady, a můj manžel zavolal a vrátil se domů přesně po 48 hodinách, přesně jak slíbil. DR ISIKOLO je tak skutečný a nikdy nezklame. kontaktujte ho, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp nebo Viber: +2348133261196

Anonymous pravi ...

MOCNÝ ZAKLAMAČ, KTERÝ VRÁTIL MÉHO BÝVALÉHO MANŽELA ZPĚT DO MÉHO ŽIVOTA POTÉ, co MĚ Opustil. PŘIDAT DR WALE NA WHATSAPP/VIBER +2347054019402
Chci použít toto médium k poděkování DR WALE, protože přivedl zpět mého bývalého manžela. můj manžel mě opustil kvůli své bývalé přítelkyni, kterou měl předtím, než si mě vzal, je to pro mě těžká situace Volal jsem a prosil ho, aby se vrátil odmítl řekl, že už mě nemiluje Snažil jsem se všemi možnými způsoby, jak ho dostat zpět, všechno bylo Marně jsem o tom řekl své přítelkyni a ona mi dala DR WALE WhatsApp: +2347054019402 a já jsem mu WhatsApp řekl a řekl mu svůj problém a on mi řekl, co mám dělat, a já to udělal a on seslal kouzlo lásky, které přivedlo mého manžela zpět dovnitř týdnů. Pokud potřebujete pomoc při opětovném spojení se svým bývalým, WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

unknown pravi ...

Dobrý večer, pročítala jsem si některé články, když jsem narazila na komentář o mocném sesilateli kouzel jménem Dr Ajayi, procházela jsem silnou emocionální bolestí, protože můj manžel už na mě nemá čas, když je venku a užívá si, pořád mluví o práci. sám s jinými ženami pro mě Dr Ajayi vytvořil kouzlo lásky a od té doby se můj manžel nemůže obejít bez toho, aby vždy využíval každou příležitost, kterou má, aby ostatním dokázal, že mě miluje, jsem vděčná Dr Ajayi za mocné kouzlo za kouzlo lásky, které pro mě udělal, pokud ve svém vztahu procházíte těžkým obdobím a chcete trvalé řešení, doporučuji vám doktora Ajayiho, protože jsem z něj měl prospěch. Nestyďte se, protože je velmi důvěrný a vše, co s ním proberete, je bezpečné. Dr Ajayi můžete kontaktovat na Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mailem: drajayi1990@gmail.com

Anonymous pravi ...

Chci se podělit o svůj úžasný zážitek s nejlepším kouzelníkem DR WALE, můj manžel mě podváděl, a když jsem zjistila, že jsme se pohádali, což vedlo k tomu, že požádal o rozvod, plakala jsem a onemocněla jsem, když jsem hledala citáty o lásce online Viděl jsem lidi mluvit o něm a jeho skvělé práci, jejichž případ byl podobný mému, zanechali jeho kontaktní údaje Kontaktoval jsem ho a řekl mi, ať si nedělám starosti, že po týdnech zruší rozvod a vrátí se ke mně poté, co udělám vše, o co požádal K mému největšímu překvapení to druhý den večer udělal můj manžel, který poklekl a prosil mě, abych ho přijala zpět, ještě jednou děkuji DR WALE, opravdu jste pro mě požehnáním, může vám také pomoci kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Viber : +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

Unknown pravi ...

Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196.

Unknown pravi ...

Jsem jedním z příliš mnoha lidí, kteří jsou zde na to, abych dosvědčil světu, že doktor Isikolo je skutečně muž s dobrým srdcem, který dělá vše pro to, aby pomáhal lidem, i když je veškerá naděje ztracena ve snaze najít řešení jejich problémů. Moje vlastní problémy se skutečně neliší od ostatních, protože mám svého snoubence zpět po 48 hodinách, kdy pro mě doktor Isikolo pracoval. Nezvládl jsem žal, když jsem věděl, že jsem ztratil svého snoubence s jinou dámou. Byl jsem ztracen ve tmě a jsem vděčný Bohu, že čestní lidé jako doktor Isikolo skutečně existují, jen aby setřeli slzy z tváří těch, kdo mají zlomené srdce. Mám 100% záruku a jistotu, že vás nezklame, když budete hledat jeho pomoc při hledání řešení vašich problémů, ať už manželských nebo vztahových nebo jiných problémů souvisejících se životem. Stačí mu poslat e-mail přes: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete mu také WhatsApp nebo Viber na +2348133261196.

Unknown pravi ...

Jsem zde, abych poděkoval skvělému doktoru Isikolo za vyřešení mých manželských problémů. Moje manželství se zhroutilo kvůli nekonečným problémům a potížím, které jsem měla s manželem. Odešel, aniž by se ohlédl, a já byla tolik měsíců sama. Jeho rodina zasáhla a stále se nic nezměnilo. Byla jsem emocionálně zničená a ztratila jsem naději, že znovu najdu lásku, protože on byl vším v muži, kterého jsem kdy chtěla. Stejně jako mnoho lidí jsem se o DR ISIKOLO dozvěděl, když jsem začal hledat pomoc. Dlouze jsme diskutovali o mých problémech a on mě ujistil, že dostanu řešení, které potřebuji. Nezbylo mi nic jiného, než vyhovět jeho postupům a on nic nezdržoval. Udělal pro mě a mého manžela milostné pouto a láska a štěstí, které jsme sdíleli, byly obnoveny a dorazil ke mně přesně po 48 hodinách, jak DR ISIKOLO slíbil. Je to opravdu skvělý pomocník a je na něj spolehnutí. pokud máte nějaké problémy, stačí mu napsat přes WhatsApp/Viber: +2348133261196 nebo poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

annonymous pravi ...

pokud máte problémy ve svém manželském domě a chcete rychlé řešení, poradím vám, abyste se obrátili na doktora Ajayiho, velkého duchovního muže bohatě požehnaného svými předky, zažívám jeho moc, když můj manžel říká, že se chce rozvést, ale já opravdu ho miluji a nechci, abychom se rozešli, takže kontaktuji doktora Ajayiho pro kouzlo lásky po přečtení svědectví od různých lidí online o něm, chci projít procesem, o který mě požádal, abych ho následoval, a dnes žiji šťastně se svým manželem protože zrušil a roztrhal rozvodový papír po milostném kouzlu Dr Ajayi, můžete mu napsat na jeho číslo Whatsapp pro rychlé řešení vašich problémů +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

Anonymous pravi ...

Chci využít této příležitosti a poděkovat skvělému muži jménem doktor Ajayi za to, že mi pomohl získat zpět mého snoubence po 6 měsících odloučení se svými kouzelnými schopnostmi, které mu předal jeho předek, nikdy nevěřím na kouzla, ale rozhodl jsem se mu dát. pokus, po pravdě mě ohromil svou velkou kouzelnou mocí nikdy si nemyslím, že bych dělal takové svědectví, ale dělám to, protože jsem naplněn radostí, protože jsem teď šťastně ženatý. takže pokud potřebujete pomoc kouzelníka pro jakýkoli druh kouzla, měli byste kontaktovat Dr Ajayi na WhatsApp nebo Viber: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com

Můžete se na něj také obrátit v následujících případech:
1. Loterijní kouzla
2. Byliny, které léčí jakýkoli druh rakoviny
3. Kouzla na podporu zaměstnání
4. Kouzlo, abyste vyhráli jakýkoli soudní spor
5. Byliny k otěhotnění.

Stačí se obrátit na doktora Ajayi v případě jakýchkoli fyzických nebo duchovních problémů a rozloučit se s nimi.

Unknown pravi ...

Jmenuji se Estela Dovydas a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

anonymous pravi ...

Vynikající a úžasná řešení, jak získat zpět svého bývalého partnera.
Komu se to může týkat, opravdu jsem ocenil, jak Velký DR ISIKOLO využil své intuitivní vedení a dovednosti jako životní kouč a také jeho empatii, aby mi přivedl mou spřízněnou duši zpět. Za 100 procent bezplatného skutečného psychologa, konzultanta, který přivede zpět vašeho ex a vyřeší všechny vaše obecné problémy nebo problém s utrpením. můj partner mě opustil kvůli nekonečným bojům a hádkám a já jsem byla celé měsíce zničená a vrátilo se mi štěstí, když jsem ho kontaktovala. Jediný DR ISIKOLO skvělý je jediný, kdo vám může pomoci. Vyřešil můj problém za mě. Přivedl zpět mého bývalého během 48 hodin konzultace. Spojte se se skvělým e-mailem  Dr Isikolo: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také přes WhatsApp/Viber na +2348133261196.

Mr Wang Yongli pravi ...

Potřebuješ půjčku???? Osobní půjčky nebo Podnikatelské půjčky???? Mluvte o tom se mnou. KONTAKTNÍ JMÉNO: Pan Petr Buzek, V případě zájmu nás prosím kontaktujte na::::::petrbuzekloanfirm@gmail.com
Whatsapp nyní: +639451256230

Unknown pravi ...

Můj přítel se se mnou rozešel před 2 měsíci, protože měl pocit, že ho podvádím s mým přítelem, snažila jsem se mu vše vysvětlit, ale zaplatil hluché uši, byla jsem emocionálně zničená, protože jsem ho opravdu milovala. Viděl jsem na internetu příspěvek o DR ISIKOLO, který pomáhá lidem získat zpět jejich ztraceného milence, nejprve jsem pochyboval, jestli je to skutečné, protože jsem v takové věci nikdy nevěřil, ale rozhodl jsem se mu to zkusit, kontaktoval jsem ho a on řekl já, co mám dělat a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo Lásky Proces kouzla ke znovusjednocení milenců je velmi jednoduchý a pracuje nezištně s lidmi stejným způsobem, jakým obnovil můj vztah do 48 hodin a můj přítel volal a prosil, aby smiř se se mnou znovu, pokud potřebuješ pomoct vyřešit svůj vztah nebo manželský problém. Zde je jeho kontakt, WhatsApp/Viber na něm: +2348133261196, napište mu (isikolosolutionhome@gmail.com)

annonymous pravi ...

Pozdravy
Po tolika letech hraní v loterii je pro mě těžké vyhrát, věci pro mě byly těžké, tak jsem se rozhodl to probrat se svou kamarádkou, která mi pomohla, řekla mi o své zkušenosti s Dr. Ajayi, která jí pomohla přivést zpět svého manžela, který ji opustil, aby se oženil s jinou ženou a nechal ji se čtyřmi dětmi trpět sama, dále mi řekla, jak se setkala s Dr. Ajayi online. Byl jsem velmi ohromen, když jsem slyšel její příběh, a tak jsem jí řekl o svém neštěstí v loterie A představila mě Dr. Ajayi po všech mých sezeních s Dr. Ajayim, po týdnu jsem se rozhodl zkusit to znovu Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál tolik, že jsem nikdy nemohl uvěřit Díky Dr. Ajayi jsem teď žiju svůj vysněný život. můžete kontaktovat Dr Ajayi na Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com pro pomoc.

Unknown pravi ...

Začátkem tohoto roku jsem se strašlivě pohádala s manželem a on neměl jinou možnost, než odejít z domu a já si myslela, že je jen naštvaný, kvůli čemuž odešel. Po pár dnech jsem ho nemohl kontaktovat ani zjistit, kde je. Čekal jsem a čekal, ale nikdy se nevrátil ani mi nezavolal. Byl jsem plný bolesti a výčitek z toho, co se stalo. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu, dokud jsem nekontaktoval DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Odvedl svou práci dokonale, aby nás dal dohromady, a můj manžel zavolal a vrátil se domů přesně po 48 hodinách, přesně jak slíbil. DR ISIKOLO je tak skutečný a nikdy nezklame. kontaktujte ho, pokud potřebujete pomoc. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp/Viber: +2348133261196.

Anonymous pravi ...

Jsem ženatý se svou ženou 6 let a nedávno se se mnou rozešla a hluboce mě to ranilo, když mi řekla, ať ji nechám na pokoji a že mě už nemiluje, přestože jsem k ní byl vždy věrný a upřímný. Zkoušel jsem všechny způsoby, jak ji získat zpět tím, že jsem jí koupil, co chtěla, jako vždy a ona mi stále nechávala zlomené srdce.. Nyní má nového přítele, který mě zničil ještě víc, dokud mě nenapadl můj přítel ze střední školy nasměroval mě k doktoru Ibinobovi. Tento muž mi úplně změnil život. Sledoval jsem vše, co mi řekl, a moje žena se vrátila. Byl jsem ohromen vším, co se stalo přesně tak, jak mi řekl. Věřil jsem všemu, co mi řekl, a všechno byla pravda. Můžete ho kontaktovat, pomůže vám ve všem, co potřebujete, a rychle odpoví, jakmile ho kontaktujete prostřednictvím jeho čísla WhatsApp: +2348085240869, e-mail: dromionoba12@gmail.com

Unknown pravi ...

DĚKUJI, DR ISIKOLO, PŘIJDETE K MÉ ZÁCHRANĚ V MOJI NEJHORŠÍ CHVÍLI.
Můj manžel a já jsme posledních 6 měsíců bojovali s manželskými problémy a nevěděla jsem, že za problémy, které jsme kdy měli, je mozek rodina. Problémy eskalovaly a nakonec se z domu odstěhoval. Byla jsem sama s dcerou a život bez něj po mém boku byl bídný. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych problémy ukončil, ale bez úspěchu. Musel jsem tedy vyhledat pomoc, což mě vedlo ke kontaktování DR ISIKOLO. Jak jsem si vždy přál, slyšel můj pláč a přišel mi na pomoc. Vyřešil problémy, které jsme měli, a můj manžel a já jsme se k sobě vrátili a stále mě udivuje, když dostanu výsledek za 2 dny, jak slíbil. Pokud máte problémy se svým partnerem, kontaktujte ho hned a nezklame vás, protože je důvěryhodný a spolehlivý. napište mu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196.

Unknown pravi ...

DR ISIKOLO není srovnatelný, pokud jde o řešení vašich vztahových nebo manželských problémů. Jmenuji se Claudia Svěrák. Dlouho jsem bojovala s depresí, protože jsem věděla, že je to důsledek zlomeného srdce, když mě můj přítel opustil kvůli jiné paní. Nikdy jsem nevěděl, že se rozhodl ode mě odejít, dokud neuplynuly měsíce a já jsem ho nebyl schopen zastihnout. Když jsem o něm slyšel, musel jsem kontaktovat DR ISIKOLO. Řekl mi vše, co bylo potřeba udělat, aby se obnovila láska a spojení mezi mnou a mým mužem, což udělal. Výsledek se začal projevovat po 48 hodinách, jak slíbil. Možná to zní divně, ale je 100% pravda, že nikoho nezklame. Už se nebojte a kontaktujte ho hned. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp nebo Viber+2348133261196.

Unknown pravi ...

MOJE VÝHRA V LOTERII BYLA MOŽNÁ POUZE S DR ISIKOLOM

Ahoj, chci, aby mi všichni pomohli poděkovat skvělému kouzelníkovi jménem Dr Isikolo za změnu mého života finančně, kontaktoval jsem Dr. Isikolo online, aby mi pomohl modlit se za některé z mých loterijních her, které jsem chtěl hrát, řekl mi, abych mu hry poslal, takže může se modlit za hry, což jsem udělal a řekl mi, že modlitba za hry bude trvat dva dny, druhý den mi poslal nějaké číslo, abych si zahrál, a ujistil mě, že vyhraju, já ne 100% mu věřil, ale neměl jsem na výběr a hrál jsem hru. tak jsem toho věrného dne šel do loterie zkontrolovat hru, kterou mi dal hrát, a hle, byl jsem o 373.000 eur bohatší, nemohl jsem otevřít ústa, byl jsem šokován, nemohl jsem tomu uvěřit. navždy budu vděčná doktore Isikolo. I vy můžete vyhrát větší, pokud vám pomůže, a také vám může pomoci získat vašeho milence zpět a další problémy, které potřebují řešení. Stačí mu napsat přes WhatsApp nebo Viber +2348133261196 nebo mu poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Ahoj světe! Jmenuji se Katie Fisher a jsme s manželem manželé už asi 7 let. Byli jsme šťastně manželé a měli jsme dvě děti, kluka a holku. Před 3 měsíci jsem si u něj začala všímat podivného chování a po pár týdnech jsem zjistila, že se můj manžel s někým vídá. Začal se vracet pozdě z práce, už se skoro nestaral o mě ani o děti, někdy jde ven a nevrátí se domů ani asi 2-3 dny. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bez úspěchu. Byl jsem velmi znepokojený a potřeboval jsem pomoc. Když jsem jednoho dne procházel internet, narazil jsem na webovou stránku, která naznačovala, že doktor Ibinoba může pomoci vyřešit manželské problémy, obnovit narušené vztahy a tak dále. Takže jsem cítil, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on pro mě udělal kouzlo. O dva dny později za mnou můj manžel přišel a omluvil se za křivdy, které udělal, a slíbil, že už to nikdy neudělá. Od té doby se vše vrátilo do normálu. Moje rodina a já spolu opět šťastně žijeme... To vše díky doktoru Ibinobovi. Pokud potřebujete jasnovidce, který dokáže seslat kouzlo, které skutečně funguje, doporučuji vám ho kontaktovat. Nezklame vás. Toto je jeho WhatsApp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

Petra pravi ...

I was really sad and hurt when my husband decided to leave me for a girl much younger than me. My husband is quite wealthy so that got many ladies on him. However, he is a loving and caring man but this particular young lady got hold of him in a special way that i couldn't explain. At some point I thought of taking her life because my husband was really fond of her but a friend dissuaded me from that act. I had to look for spiritual help from the internet and then I read about different wonderful comments about voodoo lord, many people gave different testimonies about his good works and marriage restoration. I took his email voodooconnect60@gmail.com from one of the testimonies and contacted him. I told him about my issue and he gave me instructions to follow and items to buy. Within seven (7) days my husband cut off all means of communication with the evil lady, was remorseful and begged for my forgiveness. I say a big thank you voodoo lord and I will forever be grateful for your help. I hope you get to see this testimony because I promised to share a testimony if you help me. you can also contact him on whatsApp: +234 8097014925

Petra pravi ...

Byla jsem opravdu smutná a zraněná, když se můj manžel rozhodl mě opustit kvůli dívce mnohem mladší, než jsem já. Můj manžel je docela bohatý, takže na něj má mnoho žen. Nicméně je to milující a starostlivý muž, ale tato konkrétní mladá dáma se ho zmocnila zvláštním způsobem, který jsem nedokázal vysvětlit. V určitém okamžiku jsem uvažovala, že jí vezmu život, protože můj manžel ji měl opravdu rád, ale přítel mě od toho činu odradil. Musel jsem hledat duchovní pomoc na internetu a pak jsem četl o různých úžasných komentářích o pánovi voodoo, mnoho lidí vydalo různá svědectví o jeho dobrých dílech a obnovení manželství. Vzal jsem jeho e-mail voodooconnect60@gmail.com z jednoho svědectví a kontaktoval jsem ho. Řekl jsem mu o svém problému a dal mi pokyny, jak se řídit, a položky k nákupu. Během sedmi (7) dnů můj manžel přerušil všechny prostředky komunikace se zlou paní, měl výčitky svědomí a prosil mě o odpuštění. Vyjadřuji velké díky voodoo pane a budu navždy vděčný za vaši pomoc. Doufám, že toto svědectví uvidíte, protože jsem slíbil, že se o svědectví podělím, pokud mi pomůžete. můžete ho také kontaktovat na WhatsApp: +234 8097014925

Unkown pravi ...

MÁM ZPĚT MANŽELA. laskavě navštivte a podívejte se na další recenze o DR ISIKOLO pro svůj vlastní web řešení: (https://isikolotemple.com)
Začátkem tohoto roku jsem se strašlivě pohádala s manželem a on neměl jinou možnost, než odejít z domu a já si myslela, že je jen naštvaný, kvůli čemuž odešel. Po pár dnech jsem ho nemohl kontaktovat ani zjistit, kde je. Čekal jsem a čekal, ale nikdy se nevrátil ani mi nezavolal. Byl jsem plný bolesti a výčitek z toho, co se stalo. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bez úspěchu, dokud jsem nekontaktoval DR ISIKOLO, který mi přišel na pomoc. Odvedl svou práci dokonale, aby nás dal dohromady, a můj manžel zavolal a vrátil se domů přesně po 48 hodinách, přesně jak slíbil. DR ISIKOLO je tak skutečný a nikdy nezklame. kontaktujte ho, pokud potřebujete pomoc. napište mu přes WhatsApp nebo Viber: +2348133261196

Unknown pravi ...

Měla jsem krásné spojení se svým manželem a sdíleli jsme štěstí, teplo a pravou lásku. Žili jsme spolu 12 let a měli jsme dvě děti. před několika měsíci jsme začali mít nekonečné problémy a neustálé hádky. Domov byl plný neštěstí a moje děti vždy plakaly, když nás neustále viděly bojovat. Nakonec odešel a přerušil všechny prostředky, abychom s ním mohli komunikovat. Dělal jsem vše, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, protože jsem ho miloval, ale bez úspěchu. DR ISIKOLO mě zachránil, když jsem ho kontaktoval, a on mi prozradil, že za problémy, které jsme měli, byla žena, protože mysl ovládal mého manžela pomocí kouzel temné magie, jen aby ho odebral mně a mým dětem. a slíbil mi pomoc, což učinil, když jsem dodržel postupy jeho práce. Můj manžel byl očištěn a očištěn od kouzla a znovu získal sám sebe a vrátil se domů k nám a vymysleli jsme věci. Žijeme spolu zase šťastně. DR ISIKOLO může pomoci i vám. stačí ho kontaktovat prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo kliknutím na jeho webovou stránku zkontrolovat a kontaktovat ho nyní. (https://isikolotemple.com) nebo mu napište přes WhatsApp: +2348133261196.

Unknown pravi ...

DR ISIKOLO JE ČESTNÝ A TANPARENTNÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ PROBLÉMŮ LÁSKY A VZTAHU.
Jsem jedním z příliš mnoha lidí, kteří jsou zde na to, abych dosvědčil světu, že doktor Isikolo je skutečně muž s dobrým srdcem, který dělá vše pro to, aby pomáhal lidem, i když je veškerá naděje ztracena ve snaze najít řešení jejich problémů. Moje vlastní problémy se skutečně neliší od ostatních, protože mám svého snoubence zpět po 48 hodinách, kdy pro mě doktor Isikolo pracoval. Nezvládl jsem žal, když jsem věděl, že jsem ztratil svého snoubence s jinou dámou. Byl jsem ztracen ve tmě a jsem vděčný Bohu, že čestní lidé jako Dr Isikolo skutečně existují, jen aby setřeli slzy z tváří těch, kdo mají zlomené srdce. Mám 100% záruku a jistotu, že vás nezklame, když budete hledat jeho pomoc při hledání řešení vašich problémů, ať už manželských nebo vztahových nebo jiných problémů souvisejících se životem. pošlete mu e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo ho můžete také WhatsApp na +2348133261196.

unknown pravi ...

Neznám váš problém, ale chci vás ujistit, že není problém bez řešení, pouze pokud věříte a hledáte pomoc na správných místech. Moje 15letá žena požádala o rozvod a já si myslel, že ji už nikdy nebudu mít zpět, měl jsem příležitost přečíst si o doktoru Ajayim a on pro mě udělal kouzlo lásky, to mou ženu přimělo odvolat rozvod a žijeme v míru , kontaktujte Whatsapp: +2347084887094 a věřím, že vám také pomůže

Unknown pravi ...

Nejlepší místo, kde najdete řešení lásky, přejděte na web Dr. Isikolo (https://isikolotemple.com)
Jmenuji se Estela Dvořáková a jsem zde, abych ocenila doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com a můžete mu také poslat SMS přes WhatsApp/Viber na +2348133261196.

Unkown pravi ...

Práce DR ISIKOLO na mě udělaly velký dojem. Tohle se mi opravdu stává. Mám zpět svého bývalého manžela. Jmenuji se Ivana Klimešová a jsem moc ráda, že dnes mohu psát o své pomocnici, která se za mě nad mým vztahem modlila. Bůh skutečně použil tohoto muže, aby pomohl mé situaci. Před pěti měsíci jsme měli s manželem obrovskou hádku, která vedla k našemu rozvodu. Pro mě a mého syna to bylo peklo, že jsme se museli přestěhovat do jiného města. Stal jsem se samoživitelem. S doktorem Isikolem jsem se setkal teprve asi před měsícem, když jsem mu řekl o své situaci a on mi řekl, abych si s tím nedělal starosti. Během dvou dnů se ke mně vrátil můj bývalý manžel. Stalo se to v úterý ráno, když mi zavolali z domova (rodiče), že mě hledal. Přijal jsem ho, aby přišel ke mně, a omluvil jsem se, abych klečel před naším synem. Okamžitě jsem věděl, že mi tento muž pomohl. Jsem velmi šťastná žena se vším, co se mi v životě stalo. Pokud chcete kontaktovat kouzelníka, jeho e-mail je: isikolosolutionhome@gmail.com a můžete ho také přes Whatsapp na +2348133261196.

Unknown pravi ...

DR ISIKOLO MI POMOHLA A DOSTALA JSEM ZPĚT SVÉHO MUŽE. Zkontrolujte jeho web (https://isikolotemple.com)
Jmenuji se Karel Bortelová a po sedmiletém vztahu se se mnou rozešel, dělala jsem vše pro to, abych ho přivedla zpět, ale vše bylo marné. Tolik jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou k němu chovám a o všechno jsem ho prosila, slibovala, ale on odmítl. Kontaktoval jsem kouzelníka jménem DR ISIKOLO, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo, abych ho přivedl zpět, ale jsem typ, který nikdy nevěřil na kouzlo, neměl jsem jinou možnost, než to zkusit. Poslal jsem zaklínačovi mail a on mi řekl, že není problém, že do dvou dnů bude všechno v pořádku a že se mi můj bývalý vrátí do tří dnů, kouzlo seslal a druhý den překvapivě bylo kolem 16:00. Můj bývalý mi zavolal a vyřešili jsme rozdíly a jsme spolu teď šťastní. Kdokoli by mohl potřebovat pomoc kouzelníka, jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo jeho WhatsApp/Viber na: +2348133261196

Anonimni pravi ...

ahoj všichni, jmenuji se (ELLA EMBROVIC) Z KAPSSKÉHO MĚSTA..prosím, toto není vtip, je to příběh ze skutečného života, který se mi stal..sdílím toto svědectví se slzami radosti v očích..vím, že to musím sdílet, protože je to osobní problémy, ale je to příslib, že když mi pomůže získat můj život zpět, budu se o dobrotu dělit po celém světě, internet... protože mi dal znovu život..už mnoho let jsem v posteli a čekal jsem, až si mě vezme. Strávil jsem téměř vše, co jsem měl, ve snaze získat zpět svůj život (slzy)...ale zdá se, že na mě nic nefungovalo...dokonce ani doktoři nevědí, kde začít nebo skončit, protože každodenní různé nemoci...vše, co mi zbylo, byla smrt .. protože pro mě znovu znáš naději..nedokud mi moje sestra neukáže svědectví paní, jak jí doktor ALASHIRA pomohl, jak jí dal znovu naději a štěstí do jejího života..nikdy jsem to nechtěl, protože jsem pral je stejný výsledek..moje sestra šla a kontaktovala ho a všechno mu řekl a on mi slíbil pomoc..jen jeden věrný Odpoledne přišla sestra s nějakými tekutými látkami, abych si to vzal..látky mají příšernou chuť, nutila mě pít a já ne, po pár minutách jsem se začal potit a nohy, které už léta nefungují začal reptat..be hold je zázrak....jsem opět v pořádku více než předtím...sdílím toto svědectví pro vás lidi, abyste mi pomohli poděkovat skvělé ALASHIŘE za to, že je dobrá práce v mém životě....e-mail dralahalah@ gmail.com WhatsApp+2348115720823...díky

Unknown pravi ...

Jsem tak šťastný, že se mohu podělit o toto své fantastické svědectví. Můj život se během 48 hodin úplně změnil. Vidím se v zrcadle a usmívám se. Poprvé po věkech mám důvěru v sebe a své schopnosti. Mám svého přítele zpět ve svém životě s pomocí doktora Isikola. Omluvil se 48 hodin po vytvoření kouzla. Řekl, že si uvědomil, že se vlastně nikdy nechtěl rozejít. nezvládl emocionální zátěž, kterou jsem sebou celou dobu nesl. Řekl, že si myslí, že má negativní vliv na můj život, a že bude nejlepší odejít. Řekl, že je těžké, že pořád mluvím o minulosti. Oba jsme si navzájem odpustili. Bylo mi řečeno, že to jsou měsíce. Jsem živoucím důkazem toho, co DR ISIKOLO dokáže. Moc vám děkuji doktore Isikolo za úžasnou věc, kterou jste v mém vztahu udělal. Jsem teď tak šťastný. S vaší pomocí jsme byli oba schopni vidět a mluvit pravdu jeden druhému. Jsem velmi rád, že vás mohu kontaktovat a iniciovat, aby se to všechno stalo. Každý, kdo má problém se vztahem, může kontaktovat doktora Isikolo prostřednictvím e-mailu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu poslat SMS na WhatsApp: +2348133261196

Anonymous pravi ...

Oni jsou hodně kouzelníci online, ale DR WALE se od nich liší. DR WALE bude vaše poslední autobusová zastávka. DR WALE je ta správná osoba, která vám také pomůže vyřešit všechny vaše problémy. S jeho pomocí odejde všechen váš smutek a on vám vrátí štěstí. Když jsem potkala DR WALE, vysvětlila jsem mu všechny problémy, které jsem měla se svým manželem, který odešel zůstat s jinou ženou. Nechal mě a děti bez ničeho. Po všech mých vysvětleních mi DR WALE řekl, že musím zaplatit za POLOŽKY, což jsem udělal. Pak mi řekl, že kouzlo bude fungovat několik dní, na což čekám. PŘÍLIŠ mě překvapilo, že po několika dnech mi zavolali, hlas byl hlas mého manžela, který plakal do telefonu a říkal mi, že neví, co se na něj stalo. prosil mě o odpuštění a řekl mi, že je na cestě zpět domů. Právě teď spolu zase všichni šťastně žijeme. Vše díky DR WALE za skvělou práci. Také můžete kontaktovat DR WALE na WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

ŠTĚPÁNKA ​​FIALA pravi ...

Většina lidí v dnešní době trpí a trpí bolestmi ve svých různých vztazích a jejich zdraví, protože je těžké opustit svou pravou lásku, někdy předstíráme, že je vše v pořádku, ale není. Abychom měli milovaného člověka, snažíme se také najít radost a štěstí prostřednictvím pouta, které jste si během let vytvořili. Voodoo Lord je zde, aby pomohl zlomenému a nemocnému tělu svými mocnými kouzly. Je schopen obnovit život lásky, který byl pryč. Jeho kontakt je voodooconnect60@gmail.com, Whatsapp +2348097014925. Doporučuji lidem se vztahovými či manželskými a také zdravotními problémy, aby ho co nejdříve kontaktovali. Pomohl také těm, které jsem doporučil, najít řešení jejich vlastních problémů. Je tak opravdový a upřímný. Když ho kontaktujete, nemáte co ztratit, takže teď vyhledejte pomoc.

Tanya Monroe pravi ...

Chci, aby svět poznal skvělého muže, kterého většina lidí zná jako pána voodoo, který má dokonalé řešení problémů vztahů, manželství a zdravotních problémů. Hlavním důvodem, proč jsem šla k pánovi voodoo, bylo hledat řešení, jak přivést svého manžela zpět a otěhotnět, protože mě manžel opustil, protože jsem po 14 letech manželství nemohla otěhotnět. Nedávno jsem na internetu četl pár svědectví o tom, že někteří lidé napsali o voodoo Lord, velmi mě to potěšilo a rozhodl jsem se požádat o pomoc. Dokonale udělal svou práci, když přiměl mého manžela, aby se ke mně vrátil a požádal o odpuštění, o několik měsíců později jsem otěhotněla. Nyní jsem hrdou matkou dvojčat, chlapce a dívky, a můj manžel mě nikdy nepřestal milovat a žijeme spolu velmi šťastní. Nemohu přestat zveřejňovat jeho jméno na internetu kvůli dobré práci, kterou pro mě udělal. Každý, kdo potřebuje jeho pomoc, by ho měl kontaktovat prostřednictvím e-mailu [voodooconnect60@gmail.com] nebo si ho přidat na whatsapp [+234 8097014925]  Můžete ho kontaktovat ještě dnes, aby vyřešil vaše problémy a zůstal navždy šťastný.

Anonymous pravi ...

oženil se s mým přítelem ze střední školy, oba máme spolu tři děti. žili jsme dobře, dokud nás nenavštívila jeho nevlastní matka. po týdnu odešla, můj manžel se začal chovat vtipně, já jsem taky. Byl jsem šokován a překvapen, protože jsem nikdy nevěděl, co jsem udělal špatně. řekl mi, že končí naše manželství a vezme s sebou i děti. protože vím, že můj manžel nebyl takový muž se špatným srdcem, jen jsem potřebovala včas hledat řešení. tak jsem narazil na DR WALE, který o něm viděl spoustu dobrých svědectví. tak jsem ho kontaktoval a řekl mu vše, co se se mnou děje. DR WALE mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, a požádal mě, abych dostal nějaké předměty, za které jsem také zaplatil. poté, co pro mě seslal kouzlo, se ukázalo, že za vším, co se v našem manželství děje, byla moje manželova nevlastní matka. udělala kouzlo příliš oddělené já a můj manžel, můj manžel nevlastní matka se teď stydí. to vše díky DR WALE, který přišel na pravou míru, aby mi pomohl dostat se z této šlamastiky. DR WALE je dobrý muž svých slov. můžete také kontaktovat a on vám vrátí štěstí. WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Být ve špatném manželství několik let kvůli tomu, že jsem na to myslel, přišel jsem také o práci, plakal jsem dnem i nocí a málem jsem se zbláznil. Ale teď jsem zpátky na nohou díky DR WALE, který mi vrátil štěstí. Poté, co jsem si přečetl o všech dobrých věcech, které DR WALE udělal pro lidi, rychle jsem ho kontaktoval a řekl mu o tom, čím procházím. Můj manžel mě pak vždy bezdůvodně mlátil, vždy mě urazil za cokoliv, co dělám. Poté, co to všechno řekl DR WALE, udělal pro mě kouzlo Voodoo a zjistil, že můj manžel se schází s někým jiným mimo naše manželství, proto se vrací domů a hledá chyby. Ale to vše díky DR WALE, že nyní vše vrátil zpět do normálu. můj manžel mě požádal o odpuštění a můj šéf na mém pracovišti mě požádal, abych se vrátila do práce. Doporučuji také DR WALE každému, kdo potřebuje pomoc. WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonimni pravi ...

Jsem spokojená s tím, jak jsem důvěřovala doktoru Ilekhojie, že přivede mého bývalého manžela zpět po téměř roce odloučení. Než jsem potkala doktora Ilekhojie, prohledala jsem mnoho webových stránek a hledala způsoby, jak získat svého bývalého manžela zpět poté, co mě požádal o rozvod bez jakéhokoli důvodu. Byl jsem zdrcen, ale doktor Ilekhojie mi dal naději a ujištění, že mi bude přiveden zpět. Poté, co udělal usmiřovací kouzlo, můj manžel po dvou dnech zavolal a požádal, aby se vrátil domů ke mně a našim čtyřem dětem. Druhý den dorazil domů a byl jsem velmi rád, že jsem ho znovu potkal. Používám tyto prostředky, abych ocenil doktora Ilekhojieho za to, co pro mě udělal, a také za to, že pomohl mnoha dalším lidem. Nechám na něj kontakt, abyste se na něj mohli obrátit, pokud máte podobné problémy. Whatsapp +2348147400259 nebo e-mail: gethelp05@gmail.com

Unknown pravi ...

DR ISIKOLO JE JEDINÝ SPOLEHLIVÝ A DOSTATEČNĚ ČESTNÝ, ABY VÁM ZPĚT VAŠEHO EX PARTNERA ZÍSKAL
Nikdy jsem netušila, že mám velkou šanci, že budu mít svého muže zpátky, dokud jsem nepotkala DR ISIKOLO. Bylo to pro mě opravdu těžké, když mě můj přítel opustil kvůli jiné dámě. Byl jsem zničený a nemohl jsem se dostat zpět. Jeho přátelé a rodina dělali vše, co mohli, aby nás znovu spojili, ale ukázalo se, že to bylo neúspěšné. Byl jsem několik měsíců sám a neviděl jsem, že miluji někoho jiného. Takže jsem musel vyhledat pomoc u DR ISIKOLO, který mi dal privilegium zajistit, aby moje touhy srdce byly splněny. Znovu nás sjednotil a láska a štěstí byly obnoveny. Jeho slova jsou jeho závazná a nikdy nezklame, když komukoli slíbí 48 hodin, kdy dostane výsledek, což mě ohromilo, když se můj vlastní výsledek projevil. Neobtěžujte se hledat pomoc jinde. Kontaktujte ho hned. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište přes WhatsApp: +234-8133261196.

Anonimni pravi ...

Před pár týdny jsem si začala všímat podivného chování svého manžela a zjistila jsem, že se můj manžel s někým vídá. Začal se vracet pozdě z práce, už se o mě ani o děti skoro nestaral, někdy jde ven a nevrátí se domů ani asi 2-3 dny. Udělal jsem vše, co jsem mohl, abych tento problém napravil, ale vše bez úspěchu. Byl jsem velmi znepokojený a potřeboval jsem pomoc. Když jsem jednoho dne brouzdal internetem, narazil jsem na webovou stránku, která naznačovala, že doktor Ilekhojie může pomoci vyřešit manželské problémy, obnovit narušené vztahy a tak dále. Kontaktoval jsem ho a on mi slíbil, že mi pomůže s kouzlem usmíření. Udělal jsem vše, o co mě požádal, a stejně jako v případě Rodicase mám výsledky. Začal se přiznávat ke všemu, co dělal, a požádal mě, abych mu dal druhou šanci na nápravu. Díky doktorce Ilekhojie je můj manžel nyní milující a odpovědnější. Obraťte se na doktora Ilekhojie s těmito kontakty Whatsapp +2348147400259 nebo e-mailem: gethelp05@gmail.com

Unknown pravi ...

Jmenuji se Anna Kaucký. Manželské strasti mě dostaly do velkého chaosu, který bohužel vedl k rozvodu s manželem. Téměř rok jsem toho prožil hodně. Snažil jsem se jít dál, ale nešlo to, protože jsem měl zlomené a rozbité srdce a měl jsem dvě děti, o které jsem se musel starat sám. Při tom všem jsem nikdy nepřestala milovat svého bývalého manžela a stále jsem se snažila náš svazek znovu napravit, dokud jsem se nedozvěděla o DR ISIKOLO, který byl na internetu široce známý tím, že pomáhá lidem. Musel jsem ho kontaktovat a poznal jsem, že mi může také pomoci, což udělal, když jsem mu vyhověl. Obnovil pouto mezi mnou a manželem a rozvod byl anulován a jsme spolu šťastnější, než jsem si kdy představovala. Je důvěryhodný a spolehlivý a za pouhé 2 dny se výsledek jeho práce bez pochyby projeví. Navštivte jeho web, kde se o něm dozvíte více a můžete ho také kontaktovat (https://isikolotemple.com), nebo mu také můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu poslat SMS na WhatsApp/Viber: +2348133261196.

unknown pravi ...

Ahoj přátelé, ráda se podělím o svou zkušenost s doktorem Ajayim, prožívala jsem těžké chvíle ve vztahu, protože můj roční snoubenec najednou řekl, že bychom měli odvolat svatbu, že už o mě nemá zájem, já byl zmatený a hledal pomoc, tak jsem se online setkal s Dr. Ajayim, který udělal kouzlo lásky a můj snoubenec šel na kolena, aby se omluvil, a díky Dr. Ajayi jsme šťastně manželé. Kontaktujte Dr. Ajayi Whatsapp: +2347084887094 nebudete litovat.

Unknown pravi ...

Našel jsem božského pomocníka, který je velmi skutečný, upřímný a dělá to, co říká, že udělá, trvalo pár dní, než moje kouzlo vyšlo najevo a výsledky jsou úžasné... žehnej vám a Bůh vás udrží v bezpečí a zdraví . S pomocí doktora Ilekhojieho jsem získal svého bývalého zpět. Celý svůj život jsem nikdy nic takového neviděl. Cítím se velmi šťastný a naplněný Udělal jsem správné rozhodnutí. Je to tak skutečné a silné!! Whatsapp ho přímo +2348147400259). Pokud chcete bezpodmínečnou lásku, musíte se zcela odevzdat. Láska je závazek, ne cit. Poznejte rozdíl. Vztahy vyžadují vážný závazek, který většina nemá. Manželství je ještě těžší a většina z nich není schopna zvládnout povinnosti být loajální, věrná, oddaná a oddaná svému manželovi a vašemu společnému životu, protože to je vaše priorita a na ničem jiném nezáleží. Obraťte se na doktora Ilekhojie a najděte řešení vašich problémů v manželství nebo ve vztahu E-mail: gethelp05@gmail.com

Unknown pravi ...

Minulý týden se se mnou rozešel můj 2letý přítel. Nejedl jsem a s nikým jsem nemluvil, hodně jsem plakal, byl jsem tak deprimovaný a vystresovaný, že jsem kvůli všemu stresu a depresím skončil v nemocnici. Jednoho dne jsem na internetu hledala tipy na lásku, protože ho hluboce miluji a záleží mi na něm a chci, abychom byli zase spolu jako pár. Našel jsem mocného muže jménem Ilekhojie, který vyřešil tolik vztahových problémů……tak jsem ho kontaktoval a vše mu vysvětlil, pak mi doktor Ilekhojie řekl, že se ke mně vrátí do 48 hodin poté, co mi pomůže s kouzlem na usmíření. Fungovalo to perfektně, jak slíbil, a David se vrátil a začal mě žádat, abych ho přijal zpět. Jsem teď tak šťastný, že doktor Ilekhojie udělal, co slíbil. Kontaktujte doktora Ilekhojie jako jeho 100% zaručený a účinný. Napište mu na (gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

Anonymous pravi ...

Podařilo se mi získat svého manžela s pomocí doktora kouzel jménem dr Ajayi, když jsem zjistil, že ho okouzlila jiná žena, byl jsem velmi šťastný, že jsem kontaktoval sesilatele kouzel, protože právě díky němu jsem byl schopen získat svého manžela zpět a teď žijeme v míru. kontaktujte doktora Ajayiho za veškerou vaši kouzla, pomohl mi získat zpět mého manžela. Věřím, že vám pomůže s tím, co vás trápí. E-mail drajayi1990@gmail.com nebo whatsapp: +2347084887094.

Unknown pravi ...

Byla jsem na pokraji ztráty manželství, když do toho vstoupil doktor Ilekhojie. Můj manžel požádal o rozvod po nekonečném sporu a citovém týrání, které jsme oba trpěli kvůli nedorozuměním. Odešel z domu a odmítl se vrátit. Hledala jsem skutečné řešení s vědomím, že nechci trpět další nouze kvůli rozvodovým případům a ztrátě mého 12 letého manžela. Dodržel jsem jeho postupy pro usmíření, které bylo velmi snadné. Láska a spojení mezi mnou a mým partnerem byly obnoveny a on se vrátil a požádal o zrušení rozvodu. Je pravdou, že doktor Ilekhojie je čestný a transparentní v pomoci lidem a i vy, když si toto přečtete, můžete získat řešení, které ve svém manželství nebo vztahu hledáte. kontaktujte ho pro pomoc hned. Zde je jeho kontakt. WhatsApp: +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

Anonimni pravi ...

ním. Tolik jsem ho miloval a měl velkou naději, že spolu vybudujeme světlou budoucnost. Čekal jsem 6 měsíců a nikdy se mi nevrátil. Takže jsem musel kontaktovat doktora Ilekhojie, který udělal vše, co bylo v jeho silách, aby nás znovu spojil a obnovil lásku a spojení, které jsme kdysi sdíleli. Po 3 dnech se vrátil domů, jak mě ujistil doktor Ilekhojie, a já jsem opravdu ohromen jeho úžasnými činy. I vy můžete získat tuto skvělou pomoc a žít tak, abyste mu byli vděční, protože nikdy nikoho nezklame. Kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mail: gethelp05@gmail.com Můžete ho také WhatsApp na +2348147400259

Anonymous pravi ...

Poté, co byl roky ve vztahu s mým bývalým, se se mnou rozešel, dělala jsem všechno možné, abych ho přivedla zpět, ale všechno bylo marné, moc jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou k němu chovám, prosila jsem ho s všechno, slíbil jsem, ale odmítl. Šel jsem za přítelem a vysvětlil jsem svůj problém své přítelkyni a ona mi navrhla, abych se obrátil na doktora Wale, který jí během jejího času pomohl. Tak jsem na WhatsAppu +2347054019402 Dr. Wale, kouzelník, všechno jsem mu vysvětlil a řekl mu, jak je moje mysl každou chvíli narušena. a řekl mi, že není žádný problém, že vše bude v pořádku do čtyř dnů, Řekl mi, že můj Ex se ke mně vrátí během několika dní, Seslal kouzlo a řekl mi, abych se řídil Instrukcí, kterou mi dal, tak jsem to udělal a řídil se všemi pokyny, které mi dal. Druhý den byl překvapivě večer. Můj bývalý mi volal, byla jsem tak překvapená, odpověděla jsem na hovor a jediné, co řekl, bylo, že je mu tak líto všeho, co se stalo, že chce, abych se k němu vrátila, že mě tolik miluje. Byla jsem tak šťastná a šla k němu, a tak jsme spolu začali zase šťastně žít. Od té doby jsem slíbil, že každému, koho znám a má problém ve vztahu, mu pomůžu tím, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým problémem. Jeho WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com
pokud potřebujete jeho pomoc ve vašem vztahu nebo v jakémkoli jiném případě.
1) Kouzla lásky
2) Kouzla ztracené lásky
3) Zastavte rozvodová kouzla
4) Manželská kouzla
5) Těhotenské kouzlo
6) Rozchodová kouzla
7) Smrtící kouzlo
8.) Chcete být povýšeni ve své kanceláři.
9) chcete uspokojit svého milence
10) Loterie

Unknown pravi ...

Tyto prázdniny skutečně odhalily, jak osamělá bych byla, kdyby fungoval plán hrozného rozpadu mého manželství. Naše děti jsou všechny usazené a teď, když si mám užívat života s manželem, nechal se unést recepční ve své kanceláři. 25 let manželství bylo ztraceno, protože se jiná žena rozhodla očarovat mého manžela. Byla jsem zoufalá a přidala se ke komentářům skupiny žen, které dostaly pomoc od doktorky Ilekhojie. Vysvětlil mi, jak temná magie působí na mého manžela, což před několika dny potvrdil i budoucí pokladník. Doktor Ilekhojie mi řekl vše, co jsem potřeboval poskytnout, abych zlomil tvou temnou magii, a během 3 dnů se můj manžel změnil a začal se chovat jako někdo, kdo má pauzu. Před 25 lety se stal Sergim, kterého jsem si vzal. Věci jsou nyní normální a jsem tak šťastný, že jsem měl celou svou rodinu pohromadě o minulých prázdninách. Děkuji doktoru Ilekhojiemu, že mě nezklamal. Promluvte si s ním o svých manželských problémech a získejte řešení. Volejte/Whatsapp (+2348147400259)

Mira Lucas pravi ...

Chci vám představit toho největšího ze všech dob, dokud existuje. Největší kouzelník všech dob, muž, který se ukázal jako vynikající ve svých činnostech, přiveďte zpět ty lásky, o kterých si myslíte, že vás opustili a už se nikdy nemohou vrátit. Chubygreat@gmail.com pomohla mnoha lidem v jejich vztahu, rodinném stavu, ve snaze získat svého partnera zpět nebo získat povýšení na vašem pracovišti, stačí kontaktovat chubygreat a vaše problémy jsou vyřešeny. Dělal to a stále to dělá, s jeho mocí jsou vaše problémy pryč, věřte mi, že to udělal pro mě a nemůžu přestat svědčit, protože jsem tímto mužem ohromen, jen teď kontaktujte chubygreat pro pomoc co nejdříve s jeho následujícími údaji "; whatsapp +2349056504566 nebo e-mail chubygreat@gmail.com a vaše problémy jsou vyřešeny.

Anonimni pravi ...

Odmítl mě můj čtyřletý manžel, tolik mě to bolí, byla jsem pořád zanedbávána, konfrontovala jsem svého manžela a on řekl, že to nefunguje a potřebuje rozvod. Cítila jsem se v depresi a potřebovala jsem řešení, protože ho tak moc miluji. Šel jsem online pro řešení nebo radu, když jsem narazil na stránku s svědectvím. Lidé s podobným problémem jako já. Měl jsem štěstí, že mi jedna paní nechala e-mail, na který se mám obrátit, udělal jsem odvážný krok, protože jsem byl tak depresivní a měl jsem chuť umřít. Kontaktovala jsem doktora Ilekhojie, který pro mě provedl usmíření, a můj manžel se vrátil domů a prosil mě o odpuštění. Dnes jsme spolu 3 měsíce poté, co bylo provedeno kouzlo usmíření a můj manžel se nikdy nezměnil směrem k lásce ke mně. Kontaktujte doktora Ilekhojieho dnes prostřednictvím e-mailu: gethelp05@gmail.com nebo WhatsApp/zavolejte na toto číslo +2348147400259 pro další otázky. Pomoc

Unknown pravi ...

Trvalo mi, když jsem se dostal na místo, kde jsem byl naprosto zlomený, abych viděl, že mu musím říct, čemu jsem ve svém manželství čelil. Udělal jsem válečný pokoj ve skříni v ložnici a šel jsem přímo ke Zdroji! Mnohokrát to bylo těžké; můj manžel byl stále doma a nepodporoval mě a přesto se chtěl rozvést, ale věděla jsem, že to málo, co mám, by mě a mou dceru uživilo. Pak náhle minulou sobotu přišlo kouzlo usmíření doktora Ilekhojiese, aby se rozhodl, zda by nás opustil nebo pracoval na našem manželství. Teprve kouzlem usmíření skutečně řekl, že se stále chce oženit, a zrušil smlouvu na dům, který se chystal koupit v Hemet California! S kouzlem usmíření doktora Ilekhojiese není nic nemožné. Nikdy se nevzdávej!" pokud máte problémy ve vašem manželství, kontaktujte doktora Ilekhojie. E-mailová adresa gethelp05@gmail.com nebo se obraťte na jeho přímé telefonní číslo +2348147400259

Unknown pravi ...

Můj muž začal chodit s jinými dívkami a projevoval mi chladnou lásku, při několika příležitostech mi vyhrožoval, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho poměr s jinými dívkami, byla jsem totálně zničená a zmatená, dokud to můj starý přítel neřekl já o kouzelníkovi na internetu Dr Ilekhojie, který pomáhá lidem s jejich vztahem a manželským problémem pomocí sil lásky a usmíření Kouzla, zpočátku jsem pochyboval, jestli něco takového vůbec existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit, Když ho kontaktuji, řekl mi vše, co jsem potřeboval udělat, a já jsem to udělal a pomohl mi seslat kouzlo na usmíření a do 28 hodin se mi můj přítel vrátil a začal se omlouvat, teď přestal chodit s holkama a je se mnou navždy. Zde jsou jeho kontakty Whatsapp (+2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

Anonymous pravi ...

NALÉHAVĚ POTŘEBUJETE SESLOVAČ KOUZEL, KTERÝ VÁM POMŮŽE PŘIVÉST ZPĚT SVÉHO BÝVALÉHO PARTNERA. DR WALE JE PRO VÁS TY SPRÁVNÝ OSOBA. WHATSAPP/VIBER: +2347054019402

AHOJ, hledal jsem pomoc, jak získat zpět svého bývalého milence, který se se mnou rozešel před třemi lety... Měl jsem z rozchodu trauma a málem jsem chtěl spáchat sebevraždu, ale děkuji Bohu, že jsem dostal kontakt s DR WALE, duchovním otcem, který mi pomohl získat zpět mého bývalého milence po dlouhém hledání pomoci z různých míst. Když jsem se dostal do kontaktu s DR WALE, vysvětlil jsem mu vše, takže mi dal svá slova povzbuzení a řekl mi, že pro mě připraví kouzlo, které mi pomůže získat zpět mého bývalého milence během týdnů a hodin. věřil v jeho slova, protože mě na něj odkázal přítel, kterému pomohl, a právě teď je můj bývalý milenec zpět a žijeme spolu šťastně, abychom se příští měsíc vzali. Pokud potřebujete jakoukoli pomoc, jako je získání milence zpět, kouzlo výher v loterii, kouzlo černé magie E.T.C. Pak vám navrhuji, abyste se nyní spojili s DR WALE přes jeho
WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Anonymous pravi ...

Ahoj všichni tady!! Moje snoubenka Lesbička, která mě opustila, je zpět, chci se podělit o své svědectví, je to moje štěstí s vámi všemi na této stránce, minulý rok mě moje lesbická manželka opustila kvůli jiné ženě, opustila mě samotného a chybí mi, protože všechno bylo tak těžké pro mě, protože ji opravdu tak moc miluji, neztrácel jsem naději, snažím se ze všech sil ji získat zpět, když jsem hledal na internetu a četl svědectví doktora WALE, jak pomáhá lidem dostat se tam zpátky. Bývalý milenec jsem měl není jiná možnost, než vyhledat pomoc, kontaktoval jsem doktora WALE, vysvětli mu můj problém, Dr. WALE Zaručte mi, že se nebudu bát, že mi pomůže seslat kouzlo na oplátku lásky, které přivede mou lesbickou manželku zpět a během chvilky mě ujistí. týden, bylo to jako kouzlo, moje žena, která mě opustila, se určitě vraťte zpět, nemohl jsem uvěřit, když opustila druhou dámu a vrátila se ke mně s tolika láskou a pečující vůlí jsou teď spolu, nikdy na to nezapomenu pomoc, kterou pro mě udělal doktor WALE, kouzlo lásky, které přivedlo mou ženu zpět. Pokud jste zde a potřebujete pomoc se získáním ex zpět, kontaktujte Dr. WALE přes tento WhatsApp/Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com